Giurgiuvenii sunt invitaţi diseară la un concert în aer liber, în Parcul Alei

Giurgiuvenii sunt invitaţi diseară la un concert în aer liber, în Parcul Alei

Orchestra de suflători “Valahia” a Centrului Cultural “Ion Vinea” a deschis joia trecută stagiunea concertelor de fanfară în aer liber, locaţia aleasă în acest an pentru reprezentaţiile artistice fiind foişorul din Parcul Alei, loc cu tradiţie în desfăşurarea unor astfel de spectacole.
Directorul acestei instituţii de cultură din cadrul Primăriei Giurgiu, dirijorul Virgil Peţanca, anunţă iubitorii acestui gen muzical că mai bine de o oră pot asista la un concert care îi va binedispune. Artiştii instrumentişti, formaţia având în componenţă între 18-20 de membri, vor interpreta marşuri, valsuri, polci, uverturi, muzică uşoară, dar şi arii din opere renumite semnate de Mozart, Iosif Ivanovici sau Ciprian Porumbescu .
Anul acesta este al optulea an consecutiv în care Orchestra de suflători “Valahia” susţine concerte de fanfară în aer liber, stagiunea fiind programată până în luna septembrie, atunci când elevii se vor întoarce la şcoală.
În cadrul concertului din această seară, programat de la ora 19.00, va evolua şi un tânăr artist chitarist, Valentin Dragne, elevul profesorului Ernest Mihai Dicu de la Şcoala Populară de Arte din cadrul CJCPCT Giurgiu. În acest fel, organizatorii îşi propun să susţină tinerele talente din oraş, oferindu-le şansa să evolueze în faţa publicului.
Aşadar, pe parcursul verii, în fiecare seară de joi, de la ora 19.00, giurgiuvenii sunt aşteptaţi în Parcul Alei, la concerte susţinute de Orchestra de suflători “Valahia” sub titulatura “Fanfara cântă!”.

Ultima modificare: 04.07.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, se află în aceste zile în China

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.